1

Vem är jag.

 En Brownie starlet camera, en sådan med en blixt som skruvas på på sidan av kameran, en blixt med lösa lampor av engångstyp och en rund reflektor runt blixtlampan. Detta var den första kameran jag hade som min egna, fick den av min far som använt den tidigare. Kanske var det denna kamera som gjorde mig fotointresserad, eller så var det kanske något annant. 

Min första systemkamera var en Cosina med pentaxfattning för objektiven, en mannuel kamera med inbyggd exponeringsmätare. Till denna hade jag ett soligor zoomobjektiv med brännvid mellan 28 och 200mm. Fick Cosinan av mina föräldrar när jag var i tonåren. Tog en hel del diabilder som i dag står undanstälda någonstans. Tyvärr har jag inte Cosinan kvar eftersom jag lämnade den som inbyte när jag köpte en Pentax P30. Kommer ihåg att jag köpte den kameran hos Elof Ericssons foto i Mölndal. 

Under tiden när jag gjorde militärtjänsten köpte jag mig en Minox, en liten kamera med infällbart objektiv, det var en lucka som man öppnade och stängde som objektivet satt bakom. Detta var en liten och smidig kamera, lätt att bära med sig, låg för det mesta i benfickan när vi var i militären. Blev mest diabilder även med denna kameran. 

Var anstäld på Hasselblads kamerafabrik i några år, och var även med i fotoklubben för de anstälda i företaget. Hade möjlighet att låna Hasselbladskamror och köpa film med mera genom detta företag. Vist var det en dröm att äga sin egna Hasselbladare när jag jobbade hos dem, men så blev det aldrig. Blev att jag slutade på Hasselblad och fick en anställning på Volvo istället. Arbetar nu på Reservdelslagret hos Volvo Cars.

Det tog rätt många år innan jag köpte mig min första digitalkamera, men det har blivit flera till efter detta. Nu använder jag mest en Pentax K3 mark 3 men har även en Pentax K3 och en Pentax Kx när så behövs. Har även en portabel Fotostudio med blixtar, bakgrunder och softboxar med mera som kommer väl till använning när det tillexempel blir porträttfotograferingar. Är aktiv i Fotoklubben Pan i dag. Blir bara mer och mer fotografering för min del. 

Utöver fotograferingen har jag både båt och husvagn. Båten är en Lm27, en motordeglare som jag och min familj trivs bra i. Någonstans på internet har jag skrivit att jag är en Båttokig fotograf, kanske kan detta stämma eftersom det blir mycket fotograferat när jag är i skärgården med båten. Kanske blir det en del bilder från våra Husvagnsresor framöver, vi får helt ennkelt se vart framtiden tar vägen.