IMGP3289

 

Vem är jag.

 En Kodak Brownie, Pentax p30, Hasselblads med inbyggd klocka och några gamla kameror till står i bokhyllan. Alla har sin lilla roll i mitt fotointresse. Brownien var min första kamera, den är riktigt trevlig  med blixten för lampor som byts efter varje blixt.

När jag var i tonåren fick jag en Cosina systemkamera med helt manuella inställningar, en inbygd exponeringsmätare hjälpte till men all annan elektronik saknades, Mitt fotointresse hade startat, men det kostade att köpa film så det gällde att tänka sig för. Diafilm blev min favorit och jag har massor med diabilder undanstoppat längst in i min vindsskrubb,

Mitt första jobb var på Hasselblad där jag även var medlem i fotoklubben för de anstälda, hela tiden följde min hobby med och jag trivdes riktigt bra. Det var här jag fick tag på hasselbladskameran med den inbyggda klockan som jag nämnt tidigare. Efter ett par år så valde jag att sluta på Hasselblad och började på Volvo lastvagnar i stället, för att efter ett tag flytta till personvagnsdelen av företaget.

Cosinan byttes mot Pentaxen och hela tiden fotograferades det, men efter ett tag kom digitaltekniken och jag lade kameran åt sidan. Först några år senare när jag hade haft ett par datorer hemma skaffade jag en digitalkamera, en sony cybershot för att efter ett tag byta upp mig till systemkameror igen, det blev återigen Pentax, först en Kx för att sedan uppgraderas till en K3. Valet föll på Pentax återigen just för att ha möjligheten att använda min gamla kringutrustning som fungerar även till de nyare modellerna, jag trivs mycket bra med denna utrustning och fotsätter bygga vidare på detta system.

Hobbyn tog ny fart och jag anslöt mig till bildbrån Mostphotos och började sälja bilder, efter ett tag blev det även ett medlemskap i fotoklubben Pan. Jag deltar även i en del tävlingar, fotoutflykter med mera som klubblivet innebär.

Har fått några fotouppdrag, det första var när vi skulle resa till Thailand 2012, då jag fick en förfrågan om att fotografera en Ngaan Buachnak, en buddistisk högtid och cermoni, motsvarar ungefär vår konfirmation. Detta resulterade i papperskopior i ett album och ett bildspel på dvd.  Har efter detta fotograferat 50 årsfester med mera, 2015 reste vi till Thailand på nytt och då var det dags för en ny Ngaan Buachnak som jag fotograferade, fick i samband med detta en förfrågan om att fotografera ett Thailänskt bröllop, tyvärr hade jag inte möjligheten attt göra detta då vår hemresa var ett par dagar före bröllopet.